Floris Jorna
Floris Jorna - © FOXSports.NL

Heerenveen versterkt zich met eSporter van Team Gullit

20 september 2018
sc Heerenveen heeft met Team Gullit overeenstemming bereikt over de komst van Floris Jorna. Het 19-jarige FIFA-talent is geboren en getogen in Heerenveen en zal de club aankomend seizoen nationaal gaan vertegenwoordigen in de eDivisie, meldt de Friese club op haar website.

eSports Heerenveen

In januari werd bekend dat Jorna officieel aan de slag ging bij Team Gullit. Om zich ook op andere vlakken te kunnen ontwikkelen, is er besloten om de eSporter bij sc Heerenveen ervaring op te laten doen in de eDivisie.

De competitie waarin alle 18 Eredivisie-clubs het virtueel tegen elkaar opnemen, wordt gezien als het hoogste niveau binnen Nederland. Jorna is de opvolger van Niels Krist, die de eerste twee seizoenen voor sc Heerenveen in de eDivisie uitkwam. Krist zal bij sc Heerenveen betrokken blijven om de eSports-tak binnen de club verder op te bouwen.

Academy

Team Gullit is de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-eSports academy van de wereld. Voor de oprichting van de academy van de voormalig Oranje international was het vaak lastig om als eSports-talent door te breken op het internationale podium zonder onderdeel te zijn van een professionele voetbalclub. 

Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen om hun spel naar een hoger niveau te tillen, zodat ze de sterren van de volgende generatie kunnen worden.  
 
De academy ondersteunt haar spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren.

Verder begeleidt het de talenten op managementgebied, bij het combineren van studie en gaming en met het omgaan met social media.

Het nieuwe seizoen van de eDivisie is ook dit seizoen weer te volgen via FOX Sports.