Baker Mayfield (l)
Baker Mayfield (l) - © Pro Shots

USA Update: Browns winnen weer eens, Red Sox kampioen AL East

21 september 2018
Het is Cleveland Browns na 635 dagen eindelijk een keer gelukt een wedstrijd te winnen. De ploeg, die vorig jaar 0-16 ging en het seizoen met een gelijkspel en een nederlaag begon, versloeg in eigen huis New York Jets met 21-17.

Het was de eerste zege in negentien wedstrijden voor de Browns.

In het FirstEnergy Stadium, gekscherend Factory of Sadness genoemd, kwam de uitploeg op een 14-0 voorsprong en leek er niets aan de hand voor de Jets. Daar bleef het offensief echter bij.

Mayfield
De Browns zagen quarterback Tyrod Taylor uitvallen met een hersenschudding en daarna eerste draftpick Baker Mayfield een degelijke wedstrijd spelen. Tot een touchdown van zijn hand kwam het niet, maar runningback Carlos Hyde werd wel twee keer in stelling gebracht.

Hoogtepunt van Mayfields debuut was een conversie voor twee punten, die hij zelf ving.

De laatste touchdown van Hyde was de winnende voor de Browns:

En die overwinning was welkom, zo ook bij LeBron James, oud-speler van Cleveland Cavaliers, die opgroeide op een steenworp afstand van Cleveland:

Red Sox
Niet alleen in Cleveland was het feest, ook in Boston. De Red Sox van Xander Bogaerts hebben zich verzekerd van de titel in de American League East Division en daarmee ook definitief een play-off-ticket bemachtigd.

Dankzij een 11-6 overwinning in Yankee Stadium tegen aartsrivaal New York Yankees mogen de Red Sox zich voor het derde jaar achtereen kampioen van de American League East noemen.

Mookie Betts was met vier honkslagen, waarvan een homerun, de grote man bij de Sox. Xander Bogaerts had met een binnengeslagen punt een klein aandeel in de overwinning.

Bij de Yankees kwam Didi Gregorius tot twee honkslagen. (FOX Sports)