De EK-trofee
De EK-trofee - © Pro Shots

Duitsland lijkt favoriet voor organiseren EK 2024

21 september 2018
Duitsland lijkt de grootste kanshebber om het Europees kampioenschap voetbal van 2024 te mogen organiseren. In het evaluatierapport van de UEFA komt het land iets positiever naar voren dan enige concurrent Turkije.

De Europese federatie noemde het Duitse bid in zijn beoordeling inspirerend, creatief en professioneel. Turkije kwam er iets minder goed van af, al wordt het land volgens de betreffende commissie ook zeker in staat geacht een goed evenement af te leveren. Zo wordt bijvoorbeeld de situatie rond de mensenrechten als problematisch gezien.

Bovendien heeft het land, in tegenstelling tot Duitsland, de infrastructuur nog niet op orde. "Er is voldoende tijd dat te realiseren, maar het is een risico", aldus de UEFA.

In Duitsland werd de evaluatie van de UEFA met gejuich begroet. "Onze belangrijkste punten zijn heel goed naar voren gekomen", zegt oud-international Philipp Lahm, als ambassadeur aan het project verbonden. "We blijven hard werken om iedereen van ons gelijk te overtuigen. Duitsland is de juiste plaats om dit toernooi te houden. Laten we hopen dat iedereen daar straks bij de stemming van doordrongen is."

De definitieve beslissing valt volgende week donderdag in Nyon. De stemgerechtigden hoeven het advies van de evaluatiecommissie niet op te volgen. Bij het vorige toernooi, in 2016 in Frankrijk, werd Turkije tweede in de verkiezing. (FOX Sports/ANP)

Ajax verlengt met Kaj Sierhuis

21 september 2018
Ajax verlengt met Kaj Sierhuis
Ajax heeft het contract van Kaj Sierhuis verlengd. Het contract van de spits liep na dit seizoen af, maar loopt nu tot medio 2021.

Gerelateerd