John van den Brom
John van den Brom - © Pro Shots

Van den Brom houdt opties voor spitspositie AZ open

21 september 2018
Trainer John van den Brom van AZ heeft twee opties voor de vervanging van de zwaargeblesseerde spits Myron Boadu. Van den Brom heeft met Bjørn Johnsen een echte spits tot zijn beschikking, maar hij kan ook de multifunctionele Mats Seuntjens in de punt van de aanval zetten.

"Die knoop ga ik nog doorhakken", zegt de AZ-trainer in de aanloop naar de uitwedstrijd zondag tegen FC Groningen.

Boadu liep vorige week tegen Feyenoord (1-1) een zware enkelblessure op en werd vrijdag geopereerd. "Zijn kwaliteiten zijn bekend, die gaan we enorm missen. Maar ook zijn persoonlijkheid in de groep", zegt Van den Brom over de zeventienjarige aanvaller, die dit seizoen een basisplaats had veroverd. "Hij heeft altijd een lach op zijn gezicht en inspireert anderen. We zijn meer dan alleen een speler kwijt."

AZ mist behalve Boadu ook de geblesseerde verdediger Ron Vlaar. Voor Marko Vejinovic, die maandag na een zware knieblessure in een oefenwedstrijd zijn eerste speelminuten maakte, komt het duel met Groningen te vroeg. "Maar ik denk dat het niet lang meer gaat duren voordat hij terug is", aldus Van den Brom. (FOX Sports/ANP)