Jetro Willems
Jetro Willems - © Pro Shots

Schorsing Willems teruggebracht naar twee duels

21 september 2018
Jetro Willems moet twee in plaats van drie wedstrijden aan de kant blijven na zijn rode kaart in de Bundesliga. De 24-jarige linksback van Eintracht Frankfurt werd begin deze maand tegen Werder Bremen (1-2) van het veld gestuurd, nadat hij Theodor Gebre Selassie bij een opstootje aan de zijlijn een klap had gegeven.

De tuchtcommissie van de Duitse bond DFB schorste Willems in eerste instantie voor drie wedstrijden. In hoger beroep werd dat gereduceerd tot twee duels. "Het was een licht vergrijp", zei de voorzitter van de commissie. "Op een schaal van één tot tien was de pijn volgens Gebre Selassie niet meer dan één."

Willems moet wel nog een boete van 15.000 euro betalen. De Rotterdammer bleef vorige week al aan de kant in de verloren uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund (3-1) en ontbreekt ook nog zondag tegen RB Leipzig.

Donderdag werd Willems, in de gewonnen Europese wedstrijd tegen Olympique Marseille, weer van het veld gestuurd. Dit keer met twee keer geel, wat hem automatisch een schorsing van één duel oplevert. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd

Stand