Ozzie Albies
Ozzie Albies - © ANP

USA Update: Albies' Braves nog één zege verwijderd van divisietitel, unieke prestatie broers Gurriel

22 september 2018
Atlanta Braves kan zaterdag de titel in de National League East veroveren. Het team van Ozzie Albies was vrijdagnacht in een rechtstreeks duel met naaste belager Philadelphia Phillies nipt met 6-5 te sterk.

Met het resultaat komende de Braves op 86 zeges tegenover 68 nederlagen. Indien de ploeg uit Atlanta zaterdag ook de derde wedstrijd van de serie van vier tegen de Phillies (78-75) weet te winnen, is men zeker van de divisietitel. Het duel zie je om 19.00 uur LIVE op FOX Sports 5.

De Braves poetsten vrijdagnacht een 1-4 achterstand weg, mede dankzij Albies. De op Curaçao geboren tweedehonkman tekende in de zevende inning met een homerun voor twee punten. Ender Inciarte en Johan Camargo sloegen daarna de overige punten binnen.

Historische prestatie broers Gurriel
De familie Gurriel zorgde ondertussen voor een unieke prestatie in de MLB. Lourdes Gurriel (Toronto Blue Jays) en Yuli Gurriel (Houston Astros) werden de eerste broers op het hoogste niveau die meerdere homeruns sloegen op dezelfde dag.

De 24-jarige Lourdes was goed voor twee homers tijdens de 3-11 nederlaag tegen Tampa Bay Rays. Zijn tien jaar oudere broer hielp de Astros aan een 11-3 zege op Los Angeles Angels met een grandslam en een homerun die goed was voor twee punten.

In totaal sloeg Yuli zeven van de elf punten binnen voor de Astros, de koploper van de American League West. (FOX Sports)

Zaterdag op FOX Sports 5

19:00 MLB: Braves vs Phillies

22:00 MLB: Yankees vs Orioles

Zaterdag op FOX Sports 6

18:00 CFB: Missouri vs Georgia

22:00 CFB: Texas vs TCU