Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Nek-aan-nekrace Bertens en Pliskova richting WTA Finals

22 september 2018
Kiki Bertens vecht deze dagen in Azië op twee fronten een zinderende strijd uit. De nummer twaalf van de wereld speelt de toernooien van Seoul, Wuhan en Peking én kan daar goede zaken doen voor de WTA Finals in Singapore.

Bertens is in een spannende race verwikkeld met Karolina Pliskova om het laatste ticket voor het eindejaarstoernooi in oktober, waar alleen de beste acht speelsters van het jaar in actie komen. Indien de 26-jarige Wateringse slaagt in haar missie, zou het de eerste keer in haar carrière zijn dat ze haar opwachting maakt op het lucratieve evenement.

Bertens begon deze week in Zuid-Korea uitstekend aan haar campagne. Ze bereikte zaterdag de finale van het toernooi van Seoul door de Griekse Maria Sakkari met 6-4, 6-2 te verslaan. Zondagochtend speelt ze de eindstrijd tegen de Australische Ajla Tomljanovic, de mondiale nummer 53.

Het is alweer de vierde keer dit jaar dat Bertens de finale haalt van een WTA-toernooi. Ze won eerder de grote evenementen in Charleston en Cincinnati en verloor de eindstrijd in Madrid.

Tokio
Pliskova is ook voortreffelijk begonnen in Azië. De Tsjechische speelt deze week in Tokio en bereikte daar eveneens de finale. De nummer acht van de wereld treft zondag de kersverse US Open-winnares Naomi Osaka.

Een nadeel voor Bertens is dat er meer punten te verdienen zijn op het toernooi in Japan, dan op het evenement in Zuid-Korea. De winnares in Tokio kan 470 punten bijschrijven, de beste in Seoul neemt 280 punten mee naar huis.

Pliskova gaat tegen Osaka op voor haar tweede titel van het jaar – na haar eindzege in Stuttgart in april - en de elfde uit haar carrière.

Een beslissing in de race naar Singapore zal sowieso nog even op zich laten wachten. Bertens reist na Seoul door naar China, waar ze deelneemt aan de toernooien van Wuhan en Peking. (FOX Sports)

De finale van het WTA-toernooi van Seoul tussen Kiki Bertens en Ajla Tomljanovic zie je zondag om 07.00 uur LIVE op FOX Sports 5.

De finale van het WTA-toernooi van Tokio tussen Karolina Pliskova en Naomi Osaka zie je zondag om 04.00 uur LIVE op FOX Sports 5.

De WTA Finals in Singapore zie je vanaf 21 oktober LIVE op FOX Sports.