USA Update: Patriots opnieuw onderuit, blessures voor Gregorius en Bogaerts
USA Update: Patriots opnieuw onderuit, blessures voor Gregorius en Bogaerts - © ANP

USA Update: Patriots opnieuw onderuit, blessures voor Gregorius en Bogaerts

24 september 2018
New England Patriots heeft zijn tweede wedstrijd op rij verloren. De ploeg van quarterback Tom Brady ging met 26-10 onderuit bij Detroit Lions.

Voor Detroit-coach Matt Patricia, die dit seizoen debuteert als hoofdcoach, was het de eerste zege uit zijn carrière. Opmerkelijk genoeg stond hij tussen 2004 en 2017 als assistent aan de zijlijn bij de Patriots, de verliezend Super Bowl-finalist van vorig seizoen.

Mogelijk door de voorkennis van Patricia hadden de Lions vanaf de start de controle over de wedstrijd. Dankzij een touchdown van Kenny Gollada en twee fieldgoals van Matt Prater namen ze snel een 13-0 voorsprong.

Brady bracht het verschil terug tot drie punten met een touchdown-pass op James White in het derde kwart, maar verder liet de thuisploeg het niet komen.

Detroit-quarterback Matthew Stafford vond Marvin Jones met een pass over 33 yards, waarmee de stand op 20-10 kwam. Prater maakte in het laatste kwart het karwei af met twee accurate fieldgoals.

De Patriots hebben nu - net als New York Jets en Buffalo Bills - twee van de drie wedstrijden verloren in de AFC East. Koploper Miami Dolphins is nog ongeslagen na drie speelronden.

Polsblessure houdt Gregorius aan de kant
Voor Didi Gregorius zit het seizoen in de MLB er mogelijk al op. De korte stop van New York Yankees kampt met een polsblessure, zaterdag opgelopen toen hij het winnende punt binnenliep in de wedstrijd tegen Baltimore Orioles (3-2).

Een MRI-scan wees uit dat er een scheurtje zit in het kraakbeen van zijn rechterpols.

De 28-jarige Amsterdammer heeft een cortisone-injectie laten zetten en hoopt daarmee de pijn te onderdrukken. “Het is heel frustrerend dat ik nu niet kan spelen”, zegt de international van Oranje. “Ik heb wat beweging in mijn pols, maar we moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt. Als het beter gaat, kan ik mogelijk toch meedoen aan de play-offs.”

De Yankees spelen volgende week een wildcard-duel, waarin de laatste beschikbare plek in de play-offs op het spel staat.

Gregorius is zowel verdedigend als aanvallend een belangrijke kracht bij de Yankees. Hij sloeg dit seizoen 27 homeruns en zorgde voor 86 binnengeslagen punten en tien gestolen honken.

Schouderkwetsuur voor Bogaerts
Ook Xander Bogaerts kampt met fysieke problemen. De korte stop van Boston Red Sox, als kampioen van de oostelijke divisie in de American League al zeker van deelname aan de play-offs, moest de wedstrijd tegen Cleveland Indians staken vanwege schouderklachten.

De Arubaan greep naar zijn linkerschouder na een mislukte poging om de bal weg te slaan.

Eerste zege Woods in vijf jaar tijd
Tiger Woods weet na ruim vijf jaar weer wat winnen is. De inmiddels 42-jarige Amerikaan schreef in Atlanta het Tour Championship op zijn naam. Dat deed hij op East Lake met een eindscore van 269 slagen.

Woods deed voor het eerst sinds 2013 weer mee aan het Tour Championship, het slottoernooi voor de beste dertig golfers van de Amerikaanse PGA Tour. De golfmiljardair werd de afgelopen jaren geplaagd door rugproblemen en privéperikelen, maar maakte dit seizoen een succesvolle rentree. Alleen een toernooizege ontbrak nog.

Woods won het Tour Championship eerder in 1999 en 2007. De veertienvoudige majorwinnaar bracht zijn totaal in Atlanta op tachtig PGA-titels. Sam Snead is recordhouder met 82 toernooizeges.

Woods won in augustus 2013 zijn laatste laatste titel, op het WGC-Bridgestone Invitational.

De eindwinnaar van de FedExCup was Rose, die voldoende had aan de gedeelde vierde plaats (274 slagen) voor de bonus van 10 miljoen dollar (ongeveer 8,5 miljoen euro). (FOX Sports/ANP)

Maandag op FOX Sports 6

02:15 NFL: Tampa Bay Buccaneers - Pittsburgh Steelers

 

Serrarens moet drie duels toekijken

24 september 2018
Serrarens moet drie duels toekijken
De Graafschap moet het drie wedstrijden doen zonder Fabian Serrarens. De 27-jarige spits is topscorer van de 'Superboeren'. Hij scoorde twee...