WTA Wuhan: Bertens vs. Bencic

Bertens naar tweede ronde in regenachtig Wuhan

24 september 2018
Kiki Bertens heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi van Wuhan bereikt. De nummer elf van de wereldranglijst versloeg de Zwitserse Belinda Bencic in drie sets: 6-3, 4-6, 6-2.

Bertens beleefde geen ideale voorbereiding op het duel met Bencic. Ze won zondag nog het toernooi van Seoul en landde vlak voor haar partij in de eerste ronde na een vlucht van vijf uur in de Chinese stad.

Toch opende de 26-jarige Westlandse sterk. Ze sloeg in de eerste set toe toen Bencic bij een achterstand van 4-3 voor de tweede keer haar servicebeurt verloor (6-3).

Beide speelsters gingen gelijk op in de tweede set totdat het begon te regenen. Na een korte pauze bleek Bertens uit haar ritme en leverde ze met een slechte opslagbeurt de set in (4-6).

Regen
Bertens leidde met 2-0 in de derde set toen het tijdens haar opslagbeurt bij een stand 40-40 harder ging regenen. De scheidsrechter besloot de speelsters naar de kleedkamer te sturen. Na de tweede onderbreking pakte Bertens goed door en besloot de derde set met 6-2.

Bertens steeg afgelopen week naar de elfde plaats van de wereldranglijst en lonkt naar een positie in de top tien. Ze heeft nog maar een achterstand van 100 punten op de Duitse Julia Görges die nu de tiende positie in handen heeft.

WTA Finals
In de strijd om deelname aan de WTA Finals, eind oktober in Singapore voor de acht beste tennissters van dit jaar, moest Bertens de cruciale achtste plek afstaan aan Karolina Pliskova.

De Tsjechische won het toernooi van Tokio, waar meer punten waren te verdienen dan in Seoul. Dus is Bertens er veel aan gelegen om in Wuhan beter te presteren dan Görges en Pliskova. (FOX Sports/ANP)