Matthijs de Ligt mist woensdag ook het bekerduel van Ajax tegen HVV Te Werve. De aanvoerder is zo goed als hersteld van een knieblessure, maar slaat de ontmoeting met de tweedeklasser uit Rijswijk nog over. Trainer Erik ten Hag verwacht De Ligt zaterdag weer terug als Ajax op bezoek gaat bij Fortuna Sittard.

Ten Hag liet voor de camera van Ajax TV doorschemeren dat hij meerdere basisspelers aan de kant houdt tijdens het duel dat om veiligheidsredenen in Noordwijk wordt gespeeld. Kasper Dolberg krijgt mogelijk juist wel speeltijd. De blessuregevoelige spits kwam de afgelopen acht maanden weinig in actie maar mocht afgelopen week invallen tegen AEK Athene en PSV.

Kostas Lamprou verdedigt waarschijnlijk het doel van Ajax. Maar hij zal dit seizoen niet alle bekerduels spelen. De zestienjarige Ryan Gravenberch mag zich waarschijnlijk ook weer laten zien. Hij loste zondag in het verloren duel met PSV Clarence Seedorf af als jongste speler ooit van Ajax in de Eredivisie. (FOX Sports/ANP)

Vandaag op FOX Sports - 26 september

26 september 2018
Vandaag op FOX Sports - 26 september
Vandaag gaat de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker verder met onder meer de wedstrijden Excelsior Maassluis - PSV en Te Werve - Ajax én een...