Ozzie Albies
Ozzie Albies - © ANP

USA Update: Astros pakken divisietitel, Braves winnen na homerun Albies

26 september 2018
Houston Astros heeft met de honderdste zege van het seizoen de titel in de American League West veroverd. De Texanen konden een paar uur na een 1-4 overwinning bij Toronto Blue Jays de champagne ontkurken.

De uitslag van Houston (100-57), gekoppeld aan de latere nederlaag van naaste belager Oakland Athletics (95-63), was genoeg voor de divisietitel.

Het is pas de derde keer in de clubgeschiedenis dat de Astros de grens van de honderd zeges slechten. Houston treft in de AL Division Series Cleveland Indians, dat eerder al de eerste plaats in de AL Central vastlegde.

Alex Bregman zette dinsdagnacht de Astros op het goede spoor in de eerste inning met een homerun, die goed was voor twee punten. Tyler White en Evan Gattis sloegen in de zesde inning de andere punten op het bord.

Homerun Albies bij zege Astros
Atlanta Braves, de winnaar van de NL East, deed goede zaken in de race om de beste uitgangspositie in de play-offs. De ploeg van Curaçaoënaar Ozzie Albies legde New York Mets met 3-7 over de knie na een late comeback.

De Braves keken na zes innings tegen een 3-0 achterstand aan, maar mede door een punt van Ronald Acuna Jr. en een homerun van Albies draaiden ze in de slotfase de zaken om. (FOX Sports)