De Spakenburgse derby is terug!

De Derby van Spakenburg is terug

26 september 2018
Eén van de grootste derby’s van Nederland is in ere hersteld. Een dorp voor één dag verdeeld. De blauwen tegen de roden. Oftewel, SV Spakenburg tegen VV IJsselmeervogels.

Twee seizoenen moest het amateurvoetbal het stellen zonder de verhitte wedstrijden tussen Spakenburg en IJsselmeervogels. SV Spakenburg, het blauwe deel van het voetbalgekke dorp, promoveerde afgelopen seizoen naar de Tweede Divisie, het podium waar IJsselmeervogels een jaar eerder op terugkeerde. Op zaterdag 29 september staat de eerste Derby van Spakenburg van het seizoen op het programma wanneer IJsselmeervogels op bezoek gaat bij SV Spakenburg.

Het gepromoveerde Spakenburg kent onder trainer John de Wolf een goede start van het Tweede Divisie-seizoen. De vijf gespeelde competitiewedstrijden hebben de Blauwen negen punten en een vijfde plek op de ranglijst opgeleverd. IJsselmeervogels doet het zowaar nog beter dan de gezworen vijand. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot  gaat ongeslagen aan kop in de Tweede Divisie. Vier keer stapten de Roden als winnaar van het veld, één keer werd er gelijkgespeeld.

Ongeslagen
Spakenburg kan de dorpsgenoot bij een zege op zaterdag niet alleen tot een punt naderen op de ranglijst, de Blauwen brengen IJsselmeervogels dan ook nog de eerste nederlaag van het seizoen toe. IJsselmeervogels zal er op zijn beurt op gebrand zijn de ongeslagen status te behouden, in het bijzonder met Spakenburg als opponent. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een bloedstollende derby. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen SV Spakenburg en VV IJsselmeervogels is op zaterdag 29 september om 15.00 uur live te zien op FOX Sports 1. De voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

 

Gerelateerd