Samenvatting Excelsior Maassluis - PSV

PSV zonder problemen langs Excelsior Maassluis

26 september 2018
Landskampioen PSV heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. De Eindhovenaren waren met 0-4 te sterk voor Excelsior Maassluis.

Trainer Mark van Bommel durfde het aan om met elf andere spelers aan de aftrap te verschijnen dan zondag tegen Ajax. Hij kreeg er geen spijt van. Met wisselspelers en talenten van Jong PSV was de regerend landskampioen ook veel te sterk voor de huidige nummer acht van de Tweede Divisie.

PSV had slechts vijftien minuten nodig voor de gewenste snelle openingstreffer. Rechtsback Jordan Teze zette goed voor zodat Cody Gakpo de bal alleen maar in het lege doel hoefde te werken. Vlak voor rust verdubbelde Trent Sainsbury de voorsprong. Hij kopte raak op aangeven van Michal Sadilek. Sainsbury was niet de enige basisspeler uit Australië van PSV in Maassluis. Ook linksback Aziz Behich mocht zich laten zien. De nieuwe Mexicaanse middenvelder Érick Gutiérrez had eveneens een basisplaats gekregen.

De meeste toeschouwers op een volgepakt sportpark Dijkpolder hoopten in de tweede helft op een snelle treffer van de thuisploeg. Dan was het misschien nog even spannend geworden. Ook in een compleet andere samenstelling als in de laatst weken controleerde PSV de wedstrijd. De bezoekers sloegen in de 69ste minuut voor de derde keer toe. Invaller Ramon Lundqvist scoorde, met dank aan de doelman van de thuisploeg. Even later bepaalde Nicolas Isimat-Mirin de eindstand op 0-4. (FOX Sports/ANP)