Samenvatting HVV Te Werve - Ajax

Ajax kinderlijk eenvoudig langs tweede klasser Te Werve

26 september 2018
Ajax heeft zich frivool naar de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker gevoetbald. In Noordwijk werd HVV Te Werve met 0-7 aan de kant gezet.

Zakaria Labyad trof tweemaal doel. Perr Schuurs, Kasper Dolberg, Donny van de Beek, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch tekenden voor de overige treffers.

Drie dagen na de afgang tegen PSV startte Ajax met bijna een compleet andere ploeg. Van alle basisspelers voor de mislukte topper in Eindhoven verschenen allen David Neres en Carel Eiting aan de aftrap in Noordwijk, waar het duel wegens veiligheidsredenen werd gespeeld. De eerstgenoemde Braziliaan kwam alleen tijdens de eerste helft in actie. Bij een voorsprong van 4-0 mocht hij gaan douchen.

Oud-speler Jari Litmanen bekeek het duel naast algemeen directeur Edwin van der Sar vanaf de tribune. De Fin zag hoe Schuurs in de voetsporen trad van veel bekende debutanten bij Ajax. De verdediger opende de score tijdens zijn eerste officiële duel in de hoofdmacht van zijn nieuwe ploeg. Dolberg, Van de Beek en Labyad lieten de score al in de eerste helft verder oplopen.

Na rust deed Ajax het nog rustiger aan. Opnieuw Labyad en Ekkelenkamp wisten doelman Jay Veerman nog te passeren voordat Gravenberch opnieuw een clubrecord vestigde. De middenvelder, pas zestien jaar en vier maanden oud, mocht zich sinds zondag al de jongste debutant ooit bij Ajax noemen. Na zijn 7-0 tegen Te Werve prijkt zijn naam nu ook bovenaan op het lijstje van jongste doelpuntenmakers van zijn club.

(FOX Sports)

Overige uitslagen:
OJC Rosmalen - ADO Den Haag 0-6
Excelsior Maassluis - PSV 0-4
DOVO - Urk wns.* 2-2 
Groene Ster - TEC 2-1
RKAV Volendam - Vitesse 1-2
VV Staphorst - PEC Zwolle 0-1
VV Eemdijk - ASWH 1-4
VV Katwijk - sc Heerenveen 0-1