Samenvatting VV Gemert - Feyenoord

Hattrick-held Vente loodst Feyenoord langs Gemert

27 september 2018
Feyenoord heeft zich simpel voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker geplaatst. In Helmond werd VV Gemert met 0-4 verslagen, mede dankzij een hattrick van Dylan Vente.

Debutant Orkun Kökcü scoorde één keer.

Feyenoord trad bepaald niet met de sterkste ploeg aan. Vaste krachten als Tonny Vilhena, Eric Botteghin en ook Sam Larsson ontbraken in de selectie.

Andere basisspelers als Robin van Persie, Jens Toornstra, Steven Berghuis en Jeremiah St. Juste bleven op de bank. Verdediger Jan-Arie van der Heijden was de enige speler die afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-0) ook tot het Rotterdamse basisteam behoorde. Hij werd na een uur gewisseld.

Kansen
De 'tweede keus' van Feyenoord liet voor de rust nogal wat kansen liggen. Alleen Vente en Kökcü kwamen tot scoren. Van linksbuiten Mo El Hankouri ging de meeste dreiging uit. Mede door goed keeperswerk van Bono Barten bleef een doelpunt van de behendige vleugelspits uit. Hij zorgde wel voor twee assists in de eerste helft.

Gemert, de nummer vier van de hoofdklasse B (zondag), was voor de rust bij vlagen gevaarlijk met een snelle tegenstoot. Doelman Kenneth Vermeer, die de plaats van Justin Bijlow mocht overnemen, zag een paar schoten tot zijn opluchting net naast vliegen.

Ook na de rust had Feyenoord veel kansen nodig om tot scoren te komen. Met twee treffers in het laatste half uur tilde Vente de uitslag naar een aanvaardbare score voor de nummer drie van de Eredivisie. (FOX Sports/ANP)