Didi Gregorius
Didi Gregorius - © ANP

USA Update - Yankees winnen royaal met Gregorius

29 september 2018
Met Didi Gregorius terug in de opstelling heeft New York Yankees de eerste wedstrijd van het afsluitende drieluik tegen Boston Red Sox in de reguliere competitie gewonnen. Het team van manager Aaron Boone zegevierde met 11-6.

Gregorius kwam in vijf beurten tot één honkslag en liep één punt binnen. Met de royale overwinning verzekerden de Yankees zich van het thuisvoordeel in het cruciale wildcardduel komende week met Oakland Athletics. De winnaar van die wedstrijd plaatst zich voor de play-offs in de MLB.

Gregorius liep vorig weekend een polsblessure op toen hij het winnende punt binnenliep in de wedstrijd tegen Baltimore Orioles (3-2). Even vreesde de clubleiding dat het seizoen voor de 28-jarige Amsterdammer voorbij was. De korte stop kreeg na een cortisone-injectie echter alweer snel toestemming om te spelen.

De Yankees sloegen in Boston vier homeruns. Daarmee kwam de ploeg uit New York dit seizoen op 264 'aces', een evenaring van het record van Seattle Mariners in 1997.

Europa aan de leiding in Ryder Cup
De Europese golfers gaan aan de leiding in de strijd om de Ryder Cup in Parijs. Bij de vier foursomes-partijen was het Europese team telkens te sterk voor de ploeg van de Verenigde Staten. De 3-1 achterstand werd zo omgebogen in een 5-3 voorsprong, na de eerste van drie dagen.

In de eerste vier partijen, die gespeeld werden volgens het fourballs-format, had Amerika een goede eerste stap gezet op weg naar prolongatie van de Ryder Cup en de eerste zege in 25 jaar op Europees grondgebied. Alleen superster Tiger Woods wist, samen met Patrick Reed, geen punt te scoren voor de VS bij de fourballs. Bij die discipline spelen duo's ieder met een eigen bal en telt steeds het beste resultaat van de twee.

Bij de foursomes, de tweede duo-variant waarin paren met één bal spelen en om de beurt slaan, was Europa oppermachtig.

Het tweejaarlijkse prestigieuze toernooi, deze editie in de Franse hoofdstad, gaat zaterdag verder met weer vier partijen fourballs en vier foursomes. Zondag wordt de Ryder Cup afgesloten met twaalf individuele partijen. (FOX Sports/ANP)

FC Twente moet Brama weken missen

29 september 2018
FC Twente moet Brama weken missen
FC Twente kan de komende weken niet beschikken over routinier Wout Brama. De 32-jarige middenvelder heeft last van een blessure aan zijn rechterknie.

Gerelateerd