Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

USA Update: Tiebreakers MLB, Patriots winnen weer eens, valse start James bij Lakers

1 oktober 2018
Het reguliere seizoen in de MLB krijgt nog een staartje. In twee divisies moet een ‘tiebreaker’ gespeeld worden om uit te maken wie de titel pakt.

Kenley Jansen eindigde in de westelijke divisie van de National League met Los Angeles Dodgers precies gelijk met Colorado Rockies.

Daarom is een beslissingswedstrijd nodig om te bepalen welke club kampioen wordt en zich zo rechtstreeks plaatst voor de play-offs. De wedstrijd zie je maandag om 22.00 uur LIVE op FOX Sports 6.

De Dodgers, vorig seizoen verliezend finalist van de World Series, sloten het reguliere seizoen af met een klinkende zege bij San Francisco Giants (0-15). Jansen hoefde als closer niet in actie te komen.

De international van Oranje kon worden gespaard voor het titelduel maandagavond in Los Angeles tegen de Rockies. De winnaar gaat rechtstreeks naar de play-offs, de verliezer krijgt een dag later een nieuwe kans in een zogeheten wildcardduel met Chicago Cubs of Milwaukee Brewers.

Die twee laatste clubs strijden eerst nog om de titel in de centrale divisie van de National League. Deze beslissingswedstrijd zie je maandag om 19.00 uur LIVE op FOX Sports 6.

In de American League is wel alles al beslist. Boston Red Sox, de best presterende ploeg uit het reguliere seizoen, sloot de competitie af met winst op New York Yankees: 10-2. Het betekende overwinning nummer 108 dit seizoen voor de Red Sox, tegenover 54 nederlagen.

Xander Bogaerts, international van Oranje, sloeg weer een homerun. De Yankees van de Amsterdammer Didi Gregorius strijden in het wildcardduel met Oakland Athletics om een plek in de play-offs. De winnaar moet het daarin opnemen tegen de Red Sox.

New England Patriots wint weer eens
In de NFL weet New England Patriots na twee nederlagen op rij weer wat winnen is. De ploeg van quarterback Tom Brady gaf Miami Dolphins met 38-7 een pak slaag.

Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor de Dolphins, die nog wel aan de leiding gaan in de AFC East. De Patriots (2-2) staan nu alleen tweede, voor Buffalo Bills en New York Jets (1-3).

New England liep in het tweede kwart met drie touchdowns snel uit naar een 24-0 voorsprong. James White en Sony Michel tekenden vervolgens ook nog voor een maximale score, voordat de Dolphins vlak voor tijd nog wat terugdeden.

Brady was succesvol met 23 van zijn 35 pogingen en eindigde de wedstrijd met 274 yards en drie touchdown-passes.

James debuteert met nederlaag bij LA Lakers
LeBron James heeft zijn eerste minuten gemaakt in het shirt van Los Angeles Lakers. De superster deed in San Diego een kwartier mee tijdens de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, tegen Denver Nuggets. James was daarin goed voor negen punten, drie assists en drie rebounds.

“Het was fijn om samen op het veld te staan, we weten nu waar we de komende tijd aan moeten werken”, zei de 33-jarige 'King James', die Cleveland Cavaliers heeft verruild voor de Lakers. Hij moet ervoor zorgen dat de club uit LA na een paar magere jaren weer gaat meedoen om de titel in de NBA. “Als je van club verandert, moet je altijd even wennen. Ik ben nu een Laker. Dat voelt anders, maar dat gaat wel wennen hoor.”

De Lakers verloren de oefenwedstrijd tegen de Nuggets met 124-107. Op 18 oktober begint de NBA voor de nieuwe ploeg van James met een uitwedstrijd tegen Portland Trail Blazers. (FOX Sports/ANP)

Maandag op FOX Sports 6

19:00 MLB: Cubs vs Brewers

22:00 MLB: Dodgers vs Rockies

02:15 NFL: Broncos vs Chiefs