WTA Beijing: Flipkens vs. Bertens

IJzersterkte Bertens geeft Flipkens een pak slaag in Beijing

2 oktober 2018
Kiki Bertens heeft zich eenvoudig geplaatst voor de derde ronde van het WTA-toernooi van Beijing. Binnen een uur maakte ze gehakt van de Belgische Kirsten Flipkens: 6-1, 6-1. Bertens is nu virtueel tiende van de wereld en de kans is groot dat ze daar maandag, wanneer de nieuwe ranglijst bekend wordt, ook staat.

Bertens, die in de eerste ronde ook Sorana-Mihaela Cirstea slechts twee games gunde, was binnen een uur klaar met Flipkens. Het was voor Bertens pas de tweede zege op de mondiale nummer 57, met wie ze vorige week nog dubbelde in Wuhan.

Vanaf de eerste slagenwisselingen nam Bertens het heft in handen. Ze had binnen de korte keren een 4-0 voorsprong te pakken en haalde de eerste set binnen met een derde break. De Wateringse leverde bij een 2-0 voorsprong in het tweede bedrijf één keer haar service in, maar verloor vervolgens geen game meer.

De 26-jarige Bertens treft in de volgende ronde Katerina Siniakova. De Tsjechische versloeg de Servische Aleksandra Krunic in twee sets: 7-6, 6-2. (FOX Sports)