David Goffin
David Goffin - © ANP

Blessure maakt einde aan seizoen Goffin

3 oktober 2018
De Belgische tennisser David Goffin komt dit seizoen niet meer in actie. Vanwege elleboogklachten had hij zich al afgemeld voor de toernooien van Tokio en Shanghai.

"De klachten werden alleen maar erger en na onderzoek is duidelijk geworden dat er sprake is van een botoedeem. Ik zal zeker een maand nodig hebben om te herstellen en moet daarom helaas melden dat mijn seizoen voorbij is'', schreef Goffin op Twitter.

Goffin verliest veel punten voor de wereldranglijst waarop hij nu nog elfde staat. In Shenzhen, waarin hij vorige week in de tweede ronde verloor van de Brit Andy Murray, had hij vorig jaar gewonnen. Die toernooizege kreeg toen een vervolg met winst in Tokio, terwijl hij later nog de halve finales bereikte in Basel.

Goffin: "Ik ben zeer teleurgesteld dat ik de komende toernooien er niet bij ben. Nu werk ik aan mijn herstel om zo snel mogelijk mijn voorbereiding op het komende tennisjaar te starten.'' (FOX Sports/ANP)

Bertens strandt in Beijing

4 oktober 2018
Bertens strandt in Beijing
Kiki Bertens is uitgeschakeld in Beijing. De Wateringse liet zich in twee sets verrassen door de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-4, 6-3.