Ajacieden Kasper Dolberg en Lasse Schöne zijn door de Deense bondscoach Åge Hareide opgeroepen voor de nationale ploeg.

De Denen spelen op 13 oktober hun tweede groepswedstrijd in de Nations League tegen Ierland. Drie dagen later staat er een vriendschappelijk duel met Oostenrijk op het programma. 

Nicolai Jørgensen behoort niet tot de selectie van Denemarken. De Feyenoorder is net hersteld van een voetblessure en nog niet volledig fit. 

Conflict
Het slepende arbeidsconflict tussen de Deense internationals en de voetbalbond DBU werd afgelopen week definitief bijgelegd. De bond heeft een nieuwe zesjarige collectieve arbeidsovereenkomst met de spelers.

De onderhandelingen over het akkoord duurden lang en de onenigheid liep hoog op. Het leidde er begin deze maand toe dat de vaste internationals zich uit protest niet beschikbaar stelden voor een oefenduel met Slowakije. De Deense bond stelde uit wanhoop een team met zaalvoetballers en amateurs op.

Kort daarna kwamen de topspelers al tot een tijdelijk akkoord, waardoor een volwaardig Denemarken op 9 september aantrad in de Nations League tegen Wales en won met 2-0. Christian Eriksen maakte beide doelpunten. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd