WTA Beijing: Bertens vs. Siniakova

Bertens strandt in Beijing

4 oktober 2018
Kiki Bertens is uitgeschakeld in Beijing. De Wateringse liet zich in twee sets verrassen door de Tsjechische Katerina Siniakova: 6-4, 6-3.

In haar eerste twee partijen had Bertens een goede indruk gemaakt en slechts vier games verloren. Donderdag was ze echter zoekende en ze stapelde fout op fout, vooral met haar forehand.

De gefrustreerde Bertens kwam in de tweede set van een 3-1 achterstand nog terug tot 3-3, maar door twee dubbele fouten leverde ze opnieuw haar servicegame in.

De 22-jarige Siniakova vroeg een blessurebehandeling (rug) aan en daardoor lag het spel bijna tien minuten stil. Het bleek uitstel van executie voor Bertens, die op 4-3 nog twee breakpoints onbenut liet. Na anderhalf uur besloot Bertens de partij met een mislukte forehand.

Top 10 / WTA Finals
Bertens maakt vanaf maandag mogelijk deel uit van de mondiale top tien. De enige voorwaarde om die mijlpaal te bereiken is dat het toernooi in China niet wordt gewonnen door Arina Sabalenka of titelverdedigster Caroline Garcia. Zij zijn de enige twee speelsters die Bertens nog kunnen passeren.

Tevens is Bertens nog in de race voor deelname aan de WTA Finals, het eindejaarstoernooi waar de beste acht speelsters van het seizoen in actie komen. Ze staat op de jaarranking, de Race tot Singapore, negende. De Tsjechische Karolina Pliskova, die achtste staat, komt donderdag nog in actie tegen de Chinese Wang Qiang. (FOX Sports/ANP)