Gareth Southgate
Gareth Southgate - © Pro Shots

Contractverlening voor Southgate na Engels WK-succes

4 oktober 2018
Bondscoach van Engeland Gareth Southgate heeft zijn contract verlengd, dat maakte de Engelse voetbalbond FA donderdag op een persconferentie bekend. De nieuwe verbintenis loopt tot en met het WK van 2022 in Qatar.

"Ik ben blij dat ik de kans heb om het nationale team te leiden bij de komende twee grote toernooien", aldus Southgate, wiens assistent Steve Holland ook bijtekende tot en met het volgende WK.

Volgens The Telegraph wordt het salaris van de voormalig verdediger bijna verdubbeld van 1,8 miljoen pond (2 miljoen euro) naar zo'n 3 miljoen pond (3,4 miljoen euro).

Southgate werd in september 2016 aangesteld als interim-bondscoach als opvolger van Sam Allardyce, die al na twee maanden wegens een schandaal vertrok bij de wereldkampioen van 1966. In november 2016 werd Southgate definitief aangewezen als de trainer van het Engelse elftal en tekende hij een contract voor vier jaar.

De voormalig manager van Aston Villa en Middlesbrough leidde Engeland afgelopen zomer bij het WK in Rusland naar de halve finales, waarin Kroatië na verlenging te sterk was. Het was de beste WK-prestatie voor de Engelsen sinds 1990. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd