Feyenoord heeft afgelopen seizoen een recordomzet gedraaid van bijna 100 miljoen euro. Dankzij de deelname aan de Champions League haalde de landskampioen van 2017 een omzet van 99,4 miljoen euro, tegen 68,7 miljoen een jaar eerder.

Voor het zevende jaar op rij boekte Feyenoord winst, dit keer 11,6 miljoen euro. In het seizoen 2016-2017 bedroeg de winst 6,2 miljoen.

"Dit zijn heel mooie cijfers, die tevens aantonen dat spelen van Champions League is als het drukken van je eigen, winnende staatslot", zei algemeen directeur Jan de Jong bij de presentatie van de jaarcijfers. "Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs." 

Feyenoord werd weliswaar in de groepsfase van het belangrijkste Europese bekertoernooi uitgeschakeld, maar het leverde de club wel bijna 30 miljoen euro op aan premies en media-inkomsten.

 

Dit seizoen loopt de Rotterdamse club al dat geld mis. De bekerwinnaar werd al in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door AS Trencin. Omdat de club mogelijke Europese inkomsten niet opneemt in de begroting, leidt dat niet tot financiële problemen.

De Jong verwacht dat de omzet van Feyenoord dit jaar weer rond de 68 miljoen euro uitkomt, vergelijkbaar met het jaar 2016-2017. "Ook de Europa League is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien'', aldus De Jong.

Feyenoord heeft een deel van de inkomsten geïnvesteerd in de selectie en de realisatie van het nieuwe trainingscomplex voor de hoofdmacht. Ook is een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord teruggekocht. Het eigen vermogen van Feyenoord steeg van 24 naar 31,6 miljoen euro. (FOX Sports/ANP)