Staredown: Khabib vs. McGregor

Khabib vs. McGregor: Het grootste UFC-gevecht ooit

6 oktober 2018
Het langverwachte UFC-gevecht tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov staat voor de deur. De gezworen vijanden gaan in de ochtend van zondag 7 oktober vechten om de titel in het lichtgewicht. Maar dat is niet het enige wat er op het spel staat...

De partij tussen Khabib en McGregor is meer dan een gevecht tussen de kampioen (Khabib) en de uitdager (McGregor). De afgelopen maanden is er een hoogoplopend conflict ontstaan tussen de Rus en de Ier. De twee hadden elkaar al enige tijd op de radar staan toen een confrontatie tussen Khabib en een teamgenoot van McGregor de boel deed ontploffen.

Op het moment van de confrontatie bereidde Khabib zich in New York voor op een titelgevecht dat later die week zou plaatsvinden. Conor McGregor hoorde over het voorval en reisde met een groep vrienden naar New York om de ruzie met Khabib uit te vechten. Wat volgde was McGregor die een steekkarretje naar een bus met daarin Khabib gooide en vervolgens de arrestatie van de superster. Het mag dus gerust gezegd worden dat het aanstaande gevecht tussen de kemphanen persoonlijk is geworden. 

 

Naast wraak en eergevoel staat natuurlijk ook de titel in het lichtgewicht op het spel in Las Vegas. Khabib (26-0) heeft nog nooit een partij verloren in Mixed Martial Arts, een ongekende prestatie in de sport. McGregor heeft op zijn beurt titels gewonnen in twee verschillende gewichtsklassen in de UFC, slechts een handjevol vechters heeft dit weten te bereiken. 

Khabib vs. McGregor is ook een clash van stijlen. Khabib Nurmagomedov is een meedogenloze worstelaar waarbij het staande gevecht als een zwakker punt wordt gezien. McGregor is juist een staande vechter van wereldklasse waarbij het gevecht op de grond als een minder sterke kant wordt beschouwd. De grote vraag is dan ook of Khabib het gevecht naar de grond kan krijgen of dat McGregor de partij staande kan houden. Kortom, Khabib vs. McGregor heeft alle ingrediënten om een legendarisch gevecht te worden. (FOX Sports)

UFC 229 in Las Vegas is in de nacht van 6 op 7 oktober vanaf 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports. Bekijk hier het gehele programmaschema rondom Khabib vs. McGregor.