Samenvatting: Khabib vs. McGregor

Khabib kraakt McGregor in grootste UFC-clash ooit met bizar einde

7 oktober 2018
Het is Conor McGregor niet gelukt de titel in het lichtgewicht terug te winnen. Khabib Nurmagomedov wist in de vierde ronde een wurggreep vast te zetten en blijft de kampioen. Na afloop van het gevecht brak een massale vechtpartij uit tussen de teams van de kemphanen.

De verwachtingen voor het grootste gevecht in de geschiedenis van de UFC waren hooggespannen. In de T-Mobile Arena in Las Vegas was de spanning voelbaar. 

Al vroeg in het gevecht ging kampioen en worstelaar Khabib voor de takedown. De Rus kreeg McGregor snel naar de grond, waar de vechters de rest van de eerste ronde doorbrachten. Echte schade werd er tot en met het einde van de ronde door Khabib niet toegebracht. 

In de tweede ronde wist Khabib een harde rechterhand te raken op de kin van McGregor. De Ierse superster leek aangeslagen en Khabib werkte McGregor meteen weer naar het canvas. Khabib liet zijn stoten gaan en McGregor had weinig in te brengen. Het lukte de voormalig vedergewicht- en lichtgewichtkampioen om overeind te komen en te overleven tot het einde van de ronde. 

Na een derde ronde waarbij de vechters staande stoten uitwisselden ging het in ronde vier weer snel richting de grond. McGregor had geen antwoord op het meedogenloze worstelen van Khabib. Khabib wist een wurggreep vast te zetten waarna McGregor aftikte. Na het gevecht brak een massale vechtpartij uit toen Khabib over de kooi sprong en een gevecht losbarstte met het team van McGregor. Bewaking moest het gevecht uiteindelijk opbreken. 

Khabib blijft na de overwinning ongeslagen kampioen in het lichtgewicht. De 30-jarige Khabib heeft 27 partijen gewonnen en nul verloren. 

Ferguson vs. Pettis
In het co-main event tussen Tony Ferguson en Anthony Pettis, eveneens lichtgewichten, ging Ferguson met de overwinning aan de haal. Na een goede eerste ronde van Ferguson, waarin hij Pettis onder druk zette, nam Pettis in de tweede ronde het initiatief over. Pettis sloeg Ferguson naar de grond, maar hij overleefde. 

Vervolgens was het weer Ferguson die de overhand nam in een bebloed gevecht. Na het klinken van de bel voor het einde van de tweede ronde werd in de hoek van Pettis besloten het gevecht stop te zetten. De 31-jarige Pettis, nummer acht in de rankings, brak eerder in de ronde zijn hand. Ferguson lijkt na de overwinning de volgende tegenstander voor kampioen Khabib. (FOX Sports)