Ozzie Albies
Ozzie Albies - © ANP

USA Update: Schoop met Brewers door, Albies’ Braves brengen spanning terug

8 oktober 2018
Jonathan Schoop heeft met Milwaukee Brewers de tweede ronde bereikt van de play-offs in de MLB. De Brewers wonnen ook het derde duel met Colorado Rockies (6-0), waardoor de best-of-five-serie al werd beslist.

In de tweede ronde, waarin de titel in de National League op het spel staat, neemt de ploeg uit Milwaukee het op tegen Los Angeles Dodgers of Atlanta Braves. De Dodgers staan in de serie met 2-1 voor.

Schoop kwam in Colorado niet in actie. De international van Oranje, die eind juli van Baltimore Orioles verhuisde naar de Brewers, zag vanaf de kant hoe zijn ploeggenoten Jesús Aguilar, Orlando Arcia en Keon Broxton een homerun sloegen.

De ploeg uit Milwaukee kan nu voor het eerst sinds 2011 weer gaan proberen om kampioen van de National League te worden. De Brewers bereikten één keer de World Series, in 1982, maar ze moesten toen buigen voor St. Louis Cardinals.

Braves brengen spanning terug
Atlanta Braves, met de Antilliaan Ozzie Albies dit seizoen als een van de blikvangers, bracht de spanning terug door het derde duel met de Dodgers te winnen: 6-5.

De stand in de serie kwam daardoor op 2-1, wel nog in het voordeel van de Dodgers van pitcher Kenley Jansen.

De Braves sloegen toe in de tweede inning, waarin ze vijf punten maakten. Albies kon scoren na een grandslam-homerun van Ronald Acuña, die de bal over de hekken sloeg met alle honken bezet.

De Dodgers kwamen terug tot 5-5, maar Freddie Freeman zorgde met een homerun in de zesde inning voor de beslissing. Closer Jansen kwam vanwege het scoreverloop niet in actie. (FOX Sports/ANP)

Het programma van maandag:

FOX Sports 4

22:30 MLB: Braves vs Dodgers Game 4

FOX Sports 5

01:30 MLB: Yankees vs Red Sox Game 3

FOX Sports 6

19:30 MLB: Indians vs Astros Game 3

02:15 NFL: Saints vs Redskins