Ronald Koeman blikte vooruit op de wedstrijd tegen Duitsland, die aanstaande zaterdag wordt gespeeld in het kader van de Nations League.

Onderwerp van gesprek was vooral de samenstelling van de selectie. Zo zijn er vier debutanten opgroepen, waaronder een drietal PSV'ers. Onder meer Steven Bergwijn zit voor de eerste keer bij de definitieve 25 namen.

Koeman ziet dankzij de recente resultaten dat zijn ploeg op de goede weg is. "Uiteindelijk is het plaatje voor mij duidelijker en ook voor de spelers."

Koeman stelt het optreden van Ajax tegen Bayern München (1-1) van afgelopen week in de Champions League als voorbeeld. "Ajax begon slap. Met te veel ontzag en respect. Pas toen ze zagen dat ze mee konden met Bayern, lieten ze zien dat ze goed kunnen voetballen. Dat moeten wij ook doen." Ook Frenkie de Jong kwam ter sprake. De kans bestaat dat de middenvelder van Ajax een basisplaats krijgt.

Bekijk hier de persconferentie in zijn geheel terug:

Vandaag op FOX Sports - 10 oktober

10 oktober 2018
Vandaag op FOX Sports - 10 oktober
Vandaag op FOX Sports: tennis vanuit China, waar dag vier van het ATP-toernooi van Shanghai begint. In Voetbalpraat worden de actualiteiten van...

Gerelateerd