Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens simpel naar tweede ronde in Linz

10 oktober 2018
Kiki Bertens heeft zonder problemen de tweede ronde bereikt van hardcourttoernooi in Linz. De Nederlandse tennisster, sinds maandag de nummer tien van de wereld, liet zich niet verrassen door de Oostenrijkse Barbara Haas. Na 1 uur en 13 minuten minuten was het duel voorbij: 6-2, 6-1.

De Nederlandse speelde nog nooit tegen Haas, die voor het toernooi in eigen land een wildcard had gekregen. Bertens werd vorig jaar meteen uitgeschakeld in Linz en kan nu dus de nodige punten voor de wereldranglijst verdienen.

Bertens, die zich met goede prestaties in Linz en Moskou nog kan plaatsen voor de WTA Finals, speelde een solide partij en sloeg op de beslissende momenten toe. In de vierde game werd de 22-jarige Oostenrijkse gebroken, waarna de thuisspeelster drie breakpoints op de service van Bertens liet liggen in de vijfde (een) en achtste game (twee). In de tweede set was Haas, de nummer 192 van de wereld, op alle fronten de mindere van de 26-jarige Bertens.

De als tweede geplaatste Bertens speelt in de tweede ronde tegen de Russin Margarita Gasparian, de nummer 137 van de wereldranglijst.

Concurrentie pakt ook punten
Karolina Pliskova bereikte op het WTA-toernooi van Tianjin met speels gemak de kwartfinales. De nummer 1 van de plaatsingslijst gunde de Sloveense Polona Hercoq eveneens slechts drie games: 6-1, 6-2. De 26-jarige Tsjechische is de grootste concurrente van Bertens voor deelname aan de WTA Finals eind deze maand in Singapore. De beste acht tennissters van dit seizoen mogen daaraan meedoen.

Pliskova heeft op dit moment de achtste plek van de jaarranking in handen, met 10 punten meer dan Bertens. (ANP)

Djokovic simpel verder in Shanghai

11 oktober 2018
Djokovic simpel verder in Shanghai
Novak Djokovic is probleemloos doorgedrongen tot de kwartfinales van het ATP-toernooi van Shanghai. De Serviër won in twee sets van Marco Cecchinato:...