Bliek
Bliek - © FOXSports.NL

Viral Friday - Harde voeten, salto's en Zeeuwse bolussen

12 oktober 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten deze week het internet op zijn kop?

1. Denzel Dumfries: de man met harde voeten

Als er één Nederlandse speler een stormachtige ontwikkeling doormaakt, is het Denzel Dumfries wel. Binnen twee jaar ging de rechtsback van Sparta naar Heerenveen en van Heerenveen naar PSV.

Toch liet Dumfries in gesprek met Hans Kraay jr. weten dat er nog meer rek in zit. Dumfries heeft namelijk last van 'harde voeten'.

2. Achahbar met één en twee, Almere City met drie

Anass Achahbar liet vrijdag al zien over zachte voeten te beschikken. Hij zette twee spelers van Almere City vakkundig opzij. Aanvoerder Tim Receveur kreeg het zwaar te verwerken, met twee panna's.

Eind goed al goed voor de club uit Flevoland: de wedstrijd tegen N.E.C. werd met 1-0 gewonnen. Uiteindelijk gaat het - hoe cliché het ook klinkt - toch om de punten.

3. Robin van Persie verrast schoolkinderen

Wat doe je als je Robin van Persie bent en tijdens een schoolpauze met de auto langs komt rijden? Dan stap je even uit voor een high five. De kinderen van basisschool 't Landje in Rotterdam waren door het dolle heen toen de sterspeler even zijn gezicht liet zien. 

4. Out-of-the-box penalty

Voor sommigen is een penalty nemen al moeilijk en spannend genoeg, voor anderen is het gewoon binnenschieten vanaf elf meter. Een beetje creativiteit kan geen kwaad, zo moet deze speler uit de Russian Students League gedacht hebben.

5. Bakkerszoon Julius Bliek trakteert

Julius Bliek debuteerde en scoorde vrijdag bij Go Ahead Eagles. De Zeeuwse bakkerszoon trakteerde daarom spelers en crew.

Streppel aan de slag op Cyprus

11 oktober 2018
Streppel aan de slag op Cyprus
Jurgen Streppel heeft op Cyprus een nieuwe werkgever gevonden. De 49-jarige trainer is voor de rest van het seizoen aangesteld als hoofdtrainer...