Ivan Leko
Ivan Leko - © Pro Shots

Club Brugge-trainer Leko weer op vrije voeten

11 oktober 2018
Club Brugge-trainer Ivan Leko is na verhoor door de Belgische onderzoeksrechter vrijgelaten.Naar verluidt zou hij geen verdachte zijn in het onderzoek naar het grootschalige onderzoek naar matchfixing in België.

Leko's advocaat Walter Vansteenbrugge zei tegen zender VTM dat zijn cliënt opgelucht, maar geëmotioneerd is. "Hij wordt niet verdacht van matchfixing, maar staat wel in een dossier van witwassen. Het gaat om een betaling van jaren geleden die fiscaal moet worden nagekeken."

In het onderzoek naar fraude en manipulatie van wedstrijden was Leko één van de personen die woensdag bij een grootscheepse actie van justitie werd opgepakt. De trainer zelf wilde geen commentaar geven.

Van de betrokkenen die in het onderzoek naar fraude in het voetbal in België zijn opgepakt, worden er 22 voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Het onderzoek heeft vooral betrekking op de 'redding' van KV Mechelen in het seizoen 2017-2018. Spelersmakelaar Dejan Veljkovic zou in samenspraak met bestuursleden van Mechelen of via relaties de uitslag van die duels hebben beïnvloed. (FOX Sports/ANP)