Servië heeft in de Nations League de tweede overwinning geboekt. Ze wonnen met 0-2 bij Montenegro. Het land van Ajacied Dusan Tadic heeft in de betreffende groep de leiding met zeven punten uit drie duels.

Aleksandar Mitrovic opende in de achttiende minuut de score. De spits van Fulham scoorde uit een strafschop. In de slotfase maakte hij ook de tweede treffer.

Tadic speelde het hele duel bij Servië. Hij was bovendien de aanvoerder van de formatie van bondscoach Mladen Krstajic. 

Roemenië, dat met 1-2 won bij Litouwen, staat tweede op twee punten van Servië.

Portugal wint zonder Ronaldo van Polen
Zonder de grote vedette Cristiano Ronaldo heeft Portugal in de Nations League gewonnen bij Polen. De Europees kampioen deed dat met 2-3 en leidt in de groep met zes punten uit twee duels.

Polen kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Krzysztof Piatek. De spits van Genoa, in topvorm in de Serie A, scoorde met het hoofd. Na een vlot lopende aanval over meerdere schijven maakte André Silva na ruim een half uur gelijk. Door een eigen doelpunt van Kamil Glik kwamen de Portugezen nog voor rust op voorsprong.

Meteen na de hervatting zorgde Bernardo Silva voor de 1-3, door na een solo de bal in de hoek te schieten. Jakub Blaszczykowski scoorde nog voor Polen.

Robert Lewandowski speelde voor de 100ste keer in de spits bij Polen. Bij Portugal ontbrak Ronaldo. Bondscoach Fernando Santos hield hem in goed overleg in de luwte. De speler van Juventus is in opspraak geraakt na te zijn beschuldigd van verkrachting.

Rusland en Zweden scoren niet
Rusland en Zweden speelden bij hun ontmoeting in het kader van de Nations League gelijk: 0-0. In het duel in Kaliningrad waren de kansen schaars maar was de sfeer desondanks goed. De Russische ploeg heeft bij het afgelopen WK de harten van de fans gestolen nadat het verrassend de kwartfinales haalde. De Zweden kwamen daar net zo ver.

De beste kans was voor invaller Daler Koezjajev, maar die zag de Zweedse doelman Robin Olsen zijn schot knap tot corner tikken. Rusland had het eerste duel in groep 2 van de B-divisie gewonnen in Turkije (1-2). Die ploeg had dan weer gewonnen (2-3) bij Zweden, dat in Rusland het eerste punt haalde. Met vier punten heeft Rusland de leiding. Zondag volgt het duel tussen Rusland en Turkije.

Vriendschappelijke wedstrijden
Spanje heeft zonder enige moeite een oefenwedstrijd gewonnen van Wales, dat aantrad zonder sterspeler Gareth Bale. In Cardiff zegevierde de wereldkampioen van 2010 met 1-4.

Na een half uur leidde Spanje al met 0-3 door een goal van Sergio Ramos en twee doelpunten van Paco Alcácer. Spanjaard Marc Bartra scoorde nog na rust. In de slotminuten maakte Sam Vokes de eretreffer voor Wales.

Frankrijk heeft in een oefenduel met IJsland in Guingamp ternauwernood een pijnlijke nederlaag voorkomen. De wereldkampioen, met tal van sterren aan de aftrap, keek lang tegen een 2-0 achterstand aan, maar dankzij twee late doelpunten werd het alsnog 2-2. De gelijkmaker, in de slotminuut, werd vanaf de strafschopstip gemaakt door Kylian Mbappé. (FOX Sports/ANP)