FOX Sports DOC:

FOX Sports DOC's over Wormuth, Valckx en Van den Berg

12 oktober 2018
Binnenkort gaan er op FOX Sports drie documentaires in première. Heracles-trainer Frank Wormuth, VVV-manager Stan Valckx en N.E.C.-aanvoerder Joey van den Berg staan centraal. FOX Sports geeft je vast een sneak preview.

Frank Wormuth, Omschakeling in Almelo

In maart 2018 maakt Heracles Almelo bekend dat Frank Wormuth de nieuwe trainer van de club wordt. Een 57-jarige Duitser, die nooit op het hoogste niveau trainer is geweest of heeft gevoetbald. Maar ook de man die op voorspraak van Joachim Löw naar de Duitse voetbalbond kwam om de trainersopleiding te hervormen. Nu probeert hij in Almelo met een ongekende bezetenheid zijn kennis in praktijk te brengen.

Zondag 14 oktober om 22.00 uur op FOX Sports 1 en FOX (kanaal 11 of 14)


Stan Valckx, Bourgondisch Architect

Stan Valckx leefde op het randje en was een levensgenieter pur sang. "De eerste veertig biertjes gaan er bij mij nog steeds uitstekend in", aldus Valckx. In deze FOX Sports DOC volgen we de manager voetbal van VVV-Venlo op scoutingsreis in Athene en zien we hoe de oud-speler van Sporting Lissabon nog altijd als held wordt onthaald in Portugal.

Woensdag 17 oktober om 21.30 uur op FOX Sports 1 en FOX (kanaal 11 of 14)


Joey van den Berg, van wasstraat tot Wembley

Hij was één van de grootste talenten uit zijn lichting in de jeugdopleiding van sc Heerenveen, maar leven voor het profvoetbal zat er voor Joey van den Berg niet in. Door cannabisgebruik werd zijn contract ontbonden. Terwijl zijn vroegere teamgenoten één voor één carrière maakten in het profvoetbal, stond Joey van den Berg in een magazijn boeken te sorteren en in een wasstraat auto’s te wassen om zijn geld te verdienen. Na vier jaar uit het profvoetbal te zijn geweest, vindt hij bij PEC Zwolle zijn geluk en stabiliteit weer terug. Met een transfer naar Engeland weet hij later zelfs Wembley te bereiken.

Donderdag 18 oktober om 22.00 uur op FOX Sports 1 en FOX (kanaal 11 of 14)