Samenvatting Jong Letland - Jong Oranje

Debutant Dilrosun schittert bij uitgeschakeld Jong Oranje

12 oktober 2018
Jong Oranje heeft vrijdagavond zonder al te veel problemen afgerekend met de leeftijdsgenoten van Letland. In Riga werd het 0-3.

 

Justin Kluivert maakte het eerste doelpunt, bij de tweede sloeg doelman Kristaps Zommers een hoekschop van invaller Donyell Malen in zijn eigen doel. In extra tijd scoorde ook Javairo Dilrosun nog.

Gezien het grote overwicht had de formatie van bondscoach Erwin van de Looi met aanmerkelijk hogere cijfers kunnen winnen.

Vooraf was al duidelijk dat Jong Oranje geen kans meer had zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Daardoor zijn ook de kansen op kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio (2020) verkeken.

Kluivert
Pas na een uur kwam Nederland op voorsprong. Kluivert tikte de bal van dichtbij achter doelman Zommers, nadat een voorzet van Dilrosun ietwat fortuinlijk voor zijn voeten viel.

Daarvoor al had de formatie van Van de Looi veel kansen gehad. Al in de eerste 10 minuten schoten Richairo Zivkovic en Bart Ramselaar op de lat. Door de blunder van de Letse keeper werd het toch nog 2-0. Dilrosun, van Hertha BSC, maakte na een aardige solo de 3-0.

​Routiniers
Van de Looi had enkele 'routiniers' buiten de selectie gelaten en gaf nieuwelingen een kans. De oud-trainer van Willem II nam daarmee al een voorschot op de volgende kwalificatiereeks. (FOX Sports/ANP)