Thierry Henry
Thierry Henry - © Pro Shots

Henry start bij AS Monaco carrière als hoofdtrainer

13 oktober 2018
Thierry Henry is de nieuwe trainer van AS Monaco. De club heeft het nieuws, dat al enige tijd rondging, zaterdag bevestigd. Henry is de opvolger van Leonardo Jardim, de Portugees die donderdag werd ontslagen vanwege de aanhoudend slechte resultaten.

Sinds de zomer van 2016 was Henry parttime in dienst van de Belgische voetbalbond. De oud-Frans-international was tweede assistent van bondscoach Roberto Martinez bij de Rode Duivels.

Henry ondertekent een contract tot de zomer van 2021. "Ik dank AS Monaco dat het me deze kans geeft. Het is een speciale club voor mij", reageerde hij. "Ik ben heel blij dat ik hier terug mag keren en enorm gemotiveerd om de uitdagingen die ons te wachten staan aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om de spelers te ontmoeten en aan de slag te gaan."

Bij Monaco krijgt Henry twee spelers onder zijn hoede die hij al kent uit van Belgische nationale ploeg, namelijk Youri Tielemans en Nacer Chadli. Monaco staat met slechts zes punten uit negen wedstrijden op de achttiende plaats in de Ligue 1.

Monaco hervat de competitie na een interlandweek volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen Straatsburg. Het is nog niet duidelijk of hij dinsdag in het oefenduel met Oranje voor de laatste keer op de bank zit bij de Belgen.

Henry was met de Rode Duivels succesvol op het WK waar de ploeg als derde eindigde. Als voetballer beleefde hij zijn grootste successen met Arsenal maar begon zijn loopbaan bij Monaco, waar hij speelde van 1995 tot 1999. (FOX Sports/ANP)