In navolging van keeper Kevin Trapp en aanvaller Serge Gnabry is ook Jonathan Tah toegevoegd aan 'Die Mannschaft'. De verdediger sluit zaterdag aan bij de Duitse selectie die in Amsterdam is voor een interland om de Nations League.

De aanvoerder van Jong Duitsland bereikte vrijdag met dat team kwalificatie voor het EK van volgend jaar. Na overleg tussen bondscoach Joachim Löw en Stefan Kuntz, de coach van Duitsland onder 21, werd besloten dat de verdediger van Bayer Leverkusen aan de selectie van de A-selectie wordt toegevoegd.

"Jonathan heeft zijn rol als aanvoerder bij Jong Duitsland uitstekend vervuld. Hij heeft zich volledig op onze kwalificatie geconcentreerd en een belangrijke rol gespeeld bij onze overwinning op Noorwegen. De overheveling naar de A-ploeg heeft hij absoluut verdiend.''

De 22-jarige Tah is trots op zijn uitverkiezing. "Het is een mooi signaal van de bondscoach dat hij mij er in Frankrijk bij wil hebben." Duitsland speelt dinsdag voor de Nations League in Parijs tegen Frankrijk. (FOX Sports/ANP)