Bjørn Johnsen heeft met Noorwegen in de Nations League gewonnen van Slovenië. De spits van AZ mocht in Oslo een kwartier voor tijd invallen en hielp zo mee om de winst binnen te halen.

Noorwegen won dankzij een doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft van middenvelder Ole Selnaes, die een afgeslagen bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs de Sloveense keeper schoot: 1-0.

Noorwegen zit in divisie C van de nieuwe landencompetitie. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck won in groep drie eerder van Cyprus (2-0) en verloor van Bulgarije (1-0). Dinsdag komen de Bulgaren naar Oslo. 

België
Bij België was Romelu Lukaku de grote man tegen Zwitserland. De spits van Manchester United nam twee doelpunten voor zijn rekening: 2-1. De Rode Duivels gaan met zes punten aan de leiding in groep twee van divisie A.

Denemarken, waar Kasper Dolberg zijn basisdebuut maakte en ook Lasse Schöne startte, wist in groep vier van divisie B niet te winnen van Ierland: 0-0.

Gibraltar
13 oktober 2018 gaat de boeken in als een bijzondere dag in de voetbalgeschiedenis van Gibraltar. Tegen Armenië, met Henrikh Mkhitaryan in de gelederen, boekte de nummer 198 van de wereldranglijst de eerste zege ooit in een officieel duel. (FOX Sports/ANP)

 

Overige uitslagen
Slowakije - Tsjechië 1-2
Georgië - Andorra 3-0
Letland - Kazachstan 1-1
Bulgarije - Cyprus 2-1
Macedonië - Liechtenstein 4-1

Marokko in extremis langs Comoren

13 oktober 2018
Marokko in extremis langs Comoren
Marokko heeft in de kwalificatie voor de Afrika Cup op het nippertje drie punten weten binnen te slepen tegen de Comoren. Diep in de blessuretijd...