Mats Hummels snapt best dat er kritiek is op het Duitse nationale team, maar hij vindt dat de ploeg nu wel heel hard wordt aangepakt. "Ineens deugt alles niet meer. Ik vind dat een gebrek aan respect", zegt de verdediger tegen Kicker.

Duitsland werd als titelverdediger op het WK in Rusland al in de groepsfase uitgeschakeld. De ploeg van bondscoach Joachim Löw ging zaterdag in de Nations League hard onderuit tegen het Nederlands elftal (3-0). "We leven niet in het verleden. Maar ik vind dat we nog steeds een goede ploeg hebben", aldus Hummels.

De 29-jarige Hummels werd in Amsterdam samen met zijn clubgenoot bij Bayern München Jérôme Boateng in de slotfase zoekgespeeld door de snelle aanvallers van Oranje. De kritiek op de Duitse ploeg was hard. "We geven alles wat we hebben en normaal gesproken vormen we een sterk team. Maar we worden nu behandeld alsof we amateurs zijn."

Kimmich
Volgens Joshua Kimmich, ook van Bayern, heeft Duitsland kwaliteit genoeg om zich weer op te richten. "Tegen Oranje hebben we onze kansen niet benut en achterin fouten gemaakt. Maar goed, pech is geen toeval. We hebben een serieus probleem, dat we niet van de ene op de andere dag kunnen oplossen. Het is zaak dat we de kwaliteiten die we hebben weer op het veld laten zien. Je kan niet zeggen dat we geen goede spelers en geen individuele klasse hebben."

De ploeg van Löw speelt dinsdag in Parijs tegen wereldkampioen Frankrijk. "We kunnen allemaal tellen en weten dus dat degradatie uit de hoogste divisie van de Nations League dreigt. Maar we kunnen ook nog eerste worden in de poule", aldus Kimmich. "We moeten dan de resterende twee wedstrijden wel winnen." (ANP)