Neymar
Neymar - © Pro Shots

Eerste krachtmeting na WK in kraker tussen Brazilië en Argentinië

16 oktober 2018
Het King Abdullah Sports City in Saudi-Arabië vormt dinsdag het strijdtoneel voor Brazilië – Argentinië. Ondanks het vriendschappelijke karakter van de interland staat er, zoals altijd, een hoop prestige op het spel.

Voor beide landen is het de eerste echte krachtmeting na het wereldkampioenschap in Rusland. Argentinië moest op het WK in de achtste finales zijn meerdere erkennen in de latere wereldkampioen Frankrijk. Brazilië strandde in de kwartfinale tegen België.

Sinds het WK hebben beide grootmachten het goede gevoel weer weten te pakken. Brazilië stapte als winnaar van het veld na de interlands tegen de Verenigde Staten (2-0), El Salvador (5-0) en Saudi-Arabië (2-0). De Argentijnen noteerden een doelpuntloos gelijkspel tegen Colombia en wonnen van Guatemala (3-0) en Irak (4-0).

Messi
De interlandcarrière van Lionel Messi blijft vooralsnog een vraagteken. Na het teleurstellende WK voor de Argentijnen heeft de vedette van FC Barcelona geen officieel afscheid genomen van de nationale ploeg, toch laat Messi deze interlandperiode aan zich voorbij gaan.

Neymar, die bij Brazilië wel van de partij is, baalt van de afwezigheid van Messi. "Het is een aderlating voor het voetbal", aldus de ster van Paris-Saint Germain. "We moeten met z’n allen optimaal genieten van Messi. Hoe meer hij voetbalt, hoe beter dat is voor alle voetbalfans."

Ondanks de afwezigheid van Messi zullen de fans in het King Abdullah Sports City, een stadion met een capaciteit van ruim 60.000 toeschouwers, een wedstrijd op het scherpst van de snede voorgeschoteld krijgen. Beide grootmachten willen het goede gevoel vasthouden en de aartsrivaal pijn doen. (FOX Sports)

Brazilië - Argentinië zie je LIVE om 20.00 uur op FOX Sports 4.

Gerelateerd