Luis Enrique heeft als bondscoach van de Spaanse voetbalploeg zijn eerste nederlaag geleden. Engeland was maandag in een wedstrijd om de Nations League in Sevilla verrassend met 2-3 te sterk. De nummer vier van het laatste wereldkampioenschap leidde halverwege al met 0-3.

Vorige maand versloeg Spanje, ook in de Nations League, de Engelsen op Wembley nog met 1-2. Dit keer waren de rollen voor rust helemaal omgedraaid. Raheem Sterling opende na ruim een kwartier spelen met een schot in de bovenhoek de score. Marcus Rashford verdubbelde, na een goede pass van Harry Kane, in de 30ste minuut de voorsprong. Opnieuw op aangeven van Kane kon Sterling in de 38e minuut opnieuw scoren.

Spanje probeerde de ruime achterstand na rust te herstellen. Invaller Paco Alcácer scoorde na een klein uur spelen tegen. Spanje mocht zich even later beklagen dat het geen strafschop kreeg na een overtreding van doelman Jordan Pickford. Sergio Ramos kopte in de zevende minuut van de blessuretijd alsnog de 2-3 binnen, maar de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak floot daarna direct af. (ANP)

Vandaag op FOX Sports - 16 oktober

16 oktober 2018
Vandaag op FOX Sports - 16 oktober
Een volle dag sport op FOX Sports met het duel tussen Jong Oranje en Jong Oekraïne, Comoren tegen Marokko én Brazilië - Argentinië. Verder is...

Gerelateerd