Samenvatting Jong Oranje - Jong Oekraïne

Jong Oranje sluit teleurstellende EK-kwalificatiereeks winnend af

16 oktober 2018
Jong Oranje heeft de laatste wedstrijd in de kwalificatiereeks voor het Europees Kampioenschap in 2019 winnend afgesloten. In Doetinchem werd Jong Oekraïne met 3-0 aan de kant gezet.

Jong Oranje miste op de Vijverberg Ajacied Carel Eiting. Hij moest afhaken wegens knieklachten. Eiting had afgelopen vrijdag in de gewonnen uitwedstrijd tegen Letland (0-3) nog de hele wedstrijd gespeeld. Jong Oranje wist voor het begin van dat duel al dat het EK van 2019 in Italië en daardoor ook een olympisch ticket voor Tokio 2020 niet meer haalbaar was.

De pijnlijke nederlaag vorige maand tegen Jong Schotland (1-2) maakte Jong Oranje kansloos om als één van de vier beste nummers twee deel te nemen aan de play-offs. 

Op De Vijverberg was het de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi die op zoek ging naar de openingstreffer. AS Roma-speler Justin Kluivert schoot Oranje na twintig minuten met een droge schuiver op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Richairo Živković de marge.

In het tweede bedrijf kwam de voorsprong van het Nederlands elftal niet in gevaar. Het was Živković die met zijn tweede van de avond de eindstand bepaalde op 3-0. (FOX Sports)