Samenvatting Brazilië - Argentinië

Miranda kopt Brazilië in blessuretijd langs Argentinië

16 oktober 2018
Brazilië heeft aartsrivaal Argentinië verslagen in de 'Superclásico de las Américas'. In Saoedi-Arabië werd het in blessuretijd 1-0 door een rake kopbal van Miranda.

De verdediger van Internazionale kopte de bal uit een hoekschop van aanvoerder Neymar langs oud-AZ-doelman Sergio Romero, die zich verkeek op de zwabberende trap van Neymar.

Nicolás Tagliafico een basisplaats bij Argentinië. De linksback van Ajax werd tien minuten voor tijd gewisseld door interim-bondscoach Lionel Scaloni. Bij de Argentijnen ontbrak grootste ster Lionel Messi. De aanvaller van FC Barcelona is voorlopig even niet beschikbaar voor de nationale ploeg.

Bij afwezigheid van Messi, Sergio Agüero en Gonzalo Higuain mochten Paulo Dybala (Juventus) en Mauro Icardi (Inter) starten. De Argentijnse aanvallers konden weinig uitrichten. Alleen middenvelder Leandro Paredes was kort na rust met een knal van afstand dicht bij een doelpunt.

De Duitse scheidsrechter Felix Brych had zeven gele kaarten nodig om de bij vlagen harde wedstrijd onder controle te houden. De Argentijnen hadden het vooral gemunt op Neymar, die een paar zware tackles moest incasseren. De 'Seleção' maakte de meeste aanspraak op de winst en pakte die ook diep in de extra tijd, toen iedereen al dacht aan strafschoppen.

De twee Zuid-Amerikaanse grootmachten troffen elkaar in Saoedi-Arabië voor de 'Superclásico de las Américas'. Er werd gespeeld in het stadion van Djedda, waar ruim 60.000 toeschouwers zaten. (FOX Sports/ANP)