WTA Moskou: Bertens vs. Sasnovich

WTA-Finals ver weg voor Bertens na uitschakeling in Moskou

17 oktober 2018
Kiki Bertens kan zich niet meer direct plaatsen voor de WTA-Finals. In de tweede ronde van het WTA-toernooi van Moskou ging de Nederlandse onderuit tegen Aliaksandra Sasnovich: 6-3, 4-6, 6-3.

Daardoor is een eindklassering in de top acht van de wereld niet meer mogelijk. Om alsnog in de WTA-Finals in actie te komen moet een van de deelneemsters die zich wel hebben geplaatst zich afmelden.

In de eerste set ging het tot 3-3 over en weer, maar daarna liet de nummer 31 van de wereld zich zien door de service van Bertens twee keer te breken.

In het tweede bedrijf zagen we de nu bekende 'Bertens 2.0' weer opstaan. Ze wist de service van de Wit-Russin drie keer te kraken en bracht de stand op gelijke hoogte.

Daarna ging het toch weer mis. Sasnovich pakte gelijk een 3-0 voorsprong in de derde set, die Bertens nog kon pareren. Een nieuwe break werd echter fataal.

WTA-Finals
Door de nederlaag van Karolina Pliskova eerder op de dag in Moskou tegen Vera Zvonareva, was de Oekraïense Elina Svitolina verzekerd van het zevende ticket voor de WTA Finals. Omdat Bertens verloor, is Pliskova alsnog zeker van deelname aan het eindejaarstoernooi in Singapore.

De 26-jarige Nederlandse eindigt in de 'Road to Singapore' definitief als negende en mist het toernooi waar de beste acht speelsters van het jaar elkaar treffen. Ze zal als reserve afreizen naar Singapore.

Bertens moet hopen op een afmelding. De deelname in Singapore van de nummer één van de wereld, Simona Halep, is nog onzeker. De Roemeense kampt al enkele weken met een rugblessure en meldde zich op het laatste moment af voor het toernooi in Moskou. Mocht Halep zich terugtrekken voor de WTA Finals, dan kan Bertens alsnog deelnemen. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd