Youssef El Kachati
Youssef El Kachati - © Pro Shots

Viral Friday - Big Papi gaat los, Gibraltar in extase en slechtste schwalbe ooit?

19 oktober 2018
FOX Sports verzamelt elke vrijdag de mooiste virals van de afgelopen week. Welke posts zetten deze week het internet op zijn kop?

1. 'Big Papi' gaat los

David Americo Ortiz, ook bekend als Big Papi, gaat helemaal los wanneer hij ziet dat het goed gaat met de Boston Red Sox. Inmiddels hebben ze zich ook geplaatst voor de World Series. Zelf won Ortiz de World Series drie maal met de Red Sox.

2. Daar gaat de monitor van Mark

Tijdens de 'mini-topper' tussen Jong PSV en Jong Ajax krijgt Mark van Rijswijk de bal ongelukkig tegen zijn monitor aan na een verdedigende actie van Jong PSV-aanvoerder Dirk Abels. De cameraman was scherp en heeft dit ongelukje vastgelegd.

3. Gibraltar wint nooit en dan ineens twee keer in een week

Het nationale team van Gibraltar won tot vorige week nog nooit een officiële wedstrijd, maar heeft deze week geweldig toegeslagen. In het weekend werd er voor de Nations League gewonnen bij Armenië (0-1) en dinsdag was het weer feest. Tegen Liechtenstein boekte het land met 30.000 inwoners de eerste thuiszege: 2-1.

Daarbij is Gibraltar in betere vorm dan Duitsland...

4. El Kachati en Drenthe over slechte schwalbe

Tijdens het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Sparta Rotterdam en Cambuur Leeuwarden maakt de 18-jarige Youssef El Kachati zijn de debuut in het betaalde voetbal. 

Binnen één minuut leek El Kachati bij zijn eerste balcontact al op weg naar een doelpunt. In plaats van de 3-0 scoorde de jeugdige aanvaller een gele kaart na een wel erg opzichtige schwalbe. Een record voor een debutant dat waarschijnlijk nog lang in de boeken zal blijven staan. "De slechtste ooit. Daar moeten we nog maar eens flink op oefenen, het zag er niet uit”, vertelde Sparta-trainer Henk Fraser na afloop met een vette knipoog.

5. Neymar op de foto met zijn helden

De vriendschappelijke interland tussen Saoudi-Arabië en Brazilië stond onder leiding van een Nederlands team van officials, waaronder Danny Makkelie (scheidsrechter) en Dennis Higler (Vierde official). Een mooi moment voor Neymar om met zijn helden op de foto te gaan. 

 

(FOX Sports)