WTA Moskou: Jabeur vs. Kasatkina

Verrassing Jabeur strijdend ten onder in WTA-finale van Moskou

20 oktober 2018
Ons Jabeur wist haar eerste WTA-finale niet winnend af te sluiten. Na drie sets moest ze haar meerdere erkennen in de Russische Darja Kasatkina.

De Tunesische Jabeur schoot uit de startblokken. Ze wist de eerste set vrij gemakkelijk te winnen. Vervolgens begon ze ook de tweede set voortvarend. Totdat Kasatkina het duel, bij een stand van 4-2 naar zich toe trok. Uiteindelijk trok Kasatkina aan het langste eind.

Ook in de derde set hielden beide tennissters elkaar lange tijd in evenwicht tot de Russische Jabeur in de achtste set wist te breken. Vervolgens mocht ze zelf serveren voor de wedstrijd. Eén matchpoint was echter niet voldoende. Jadeur kreeg even later last van kramp waarna Kasatkina er met de winst vandoor ging: 2-6, 7-6, 6-4.

De nummer 101 van de wereld verraste in de halve finale de Letse Anastasija Sevastova, die negentig plekken hoger staat op de wereldranglijst: 6-3, 3-6, 6-3.

Nooit eerder slaagde een speelster uit Tunesië erin door te dringen tot de eindstrijd van een WTA-toernooi. "Dit is echt geweldig en ik ben heel erg blij", aldus Jabeur. "Ik heb alles gegeven en ben blij dat er een aantal Tunesiërs aanwezig waren. Zij hebben mij erdoorheen geholpen in de slotfase." (FOX Sports/ANP)