Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

'Do or die' voor Overeem tegen Russische debutant

25 oktober 2018
Alistair Overeem krijgt na twee opeenvolgende verliespartijen de kans zich te revancheren in de UFC. Het zwaargewicht neemt het op 24 november op tegen Sergey Pavlovich tijdens UFC Fight Night: Bejing.

Pavlovich is een onbekende naam bij het grote publiek. De Rus is zwaargewichtkampioen in de FNG, een andere MMA-organisatie. In zijn carrière is Pavlovich nog geen enkele keer tegen een nederlaag aangelopen, hij noteerde twaalf winstpartijen.

Overeem daarentegen moet zich herpakken na twee stevige nederlagen. In december 2017 ging 'The Demolitian Man' bruut knock-out tegen Francis Ngannou. Ook zijn daaropvolgende tegenstander, Curtis Blaydes, won van Overeem via knock-out.

Het gevecht kan bij winst van Pavlovich worden gezien als een wisseling van de wacht. De 190 cm lange Rus mengt zich bij een zege direct in de top van de zwaargewichtdivisie van de UFC. Mocht 38-jarige Overeem de partij verliezen, dan lijkt de kans op een titelgevecht voor hem verder weg dan ooit. 

Blaydes vs. Ngannou
In het main event treffen de twee vorige tegenstanders van Overeem elkaar: Blaydes vs. Ngannou. De hooggeplaatste zwaargewichten vochten al eerder tegen elkaar. Ngannou kwam destijds als winnaar uit de strijd. De winnaar van dit gevecht profileert zich mogelijk als de volgende titeluitdager in de divisie. (FOX Sports)