Samenvatting Excelsior - Vitesse

Excelsior stijgt met stip na knappe zege op Vitesse

20 oktober 2018
Excelsior heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Rotterdamse ploeg, dertiende bij het begin van de negende speelronde, versloeg op eigen veld Vitesse met 2-0. Beide ploegen staan daardoor nu in de subtop op twaalf punten.

Na een saaie beginfase leidde Jerdy Schouten een sterke fase van Excelsior in met een schot op de paal. Kort daarna kwam ploeggenoot Jeffry Fortes tot scoren, maar diens treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Hij kon vijf minuten voor de rust alsnog juichen. Uit een vrije trap van Luigi Bruins tikte Max Clark, onder druk gezet door Fortes, de bal achter zijn eigen doelman: 1-0.

Vitesse maakte na de pauze een iets betere indruk. Bryan Linssen opende het offensief met een schot op de paal. Daarna waren ook Martin Ødegaard en Oussama Darfalou dicht bij de gelijkmaker.

Excelsior wankelde even, maar deed in de zeventigste minuut nieuwe energie op. Jurgen Mattheij trof doel met een volley uit een afgeslagen hoekschop: 2-0. Dat was voldoende voor de derde competitiezege van de Kralingers.

In de extra tijd kreeg doelman Sonny Stevens van Excelsior de rode kaart nadat hij invaller Roy Beerens in een judogreep had genomen. Reservekeeper Alessandro Damen stopte de strafschop van Vitesse-spits Darfalou met een fraaie duik. (FOX Sports/ANP)