Samenvatting Heracles Almelo - FC Groningen

Kuwas en Dalmau duwen Groningen terug naar laatste plaats

21 oktober 2018
FC Groningen staat na een 4-1 verlies in Almelo weer onderaan in de Eredivisie. Het team van coach Danny Buijs leed bij Heracles Almelo de zevende nederlaag in negen wedstrijden en zag NAC Breda passeren. Heracles-aanvallers Adrián Dalmau en Brandley Kuwas deden Groningen de das om door twee keer te scoren.

FC Groningen en NAC Breda staan gedeeld laatste met vier punten. NAC, dat zondag gelijkspeelde tegen Willem II, heeft een minder slecht doelsaldo dan Groningen (-13 om -14).

Doelman Sergio Padt speelde een ongelukkige rol bij Groningen. Hij ging kort na rust bij de tweede tegentreffer opzichtig in de fout. Andrián Dalmau, die ook al het eerste doelpunt van Heracles maakte, profiteerde optimaal. Groningen was in het begin van de wedstrijd op voorsprong gekomen door een mooie treffer van Mimoun Mahi.

Het derde doelpunt van Heracles kwam in de 78ste minuut op naam van Brandley Kuwas. De aanvaller schoot in blessuretijd ook nog een vrije trap schitterend binnen: 4-1.

Heracles won zo ook de vijfde thuiswedstrijd dit seizoen en blijft vierde in de Eredivisie met negentien punten. (FOX Sports/ANP)