Sluiter: "Stephens en Osaka kunnen ook diepe dips hebben"

Bertens vol vertrouwen naar krachtmeting met Stephens

24 oktober 2018
Kiki Bertens komt woensdagmiddag de baan op voor haar tweede partij op de WTA Finals. De nummer negen van de wereld treft Sloane Stephens, de US Open-kampioene van 2017.

Bertens kan vol vertrouwen uitkijken naar de ontmoeting met de Amerikaanse. Ze versloeg maandag in haar eerste partij de Duitse topseed Angelique Kerber in drie sets: 1-6, 6-3, 6-4.

Met name de wijze waarop Bertens zich terugknokte, maakte indruk in Singapore. De Wateringse kwam terug van een set en een 0-2 achterstand, om alsnog de zege uit het vuur te slepen.

Indien ze nu Stephens over de knie zou leggen in straight sets, plaatst ze zich al voor de volgende ronde van het prestigieuze eindejaarstoernooi. Als Bertens zou winnen én Kerber pakt Naomi Osaka, dan gaat ze zelfs door als groepswinnaar.

Stephens zal zich echter niet gemakkelijk laten verschalken. De mondiale nummer zes kwam in haar gewonnen duel met Osaka eveneens sterk voor de dag: 7-5, 4-6, 6-1.

Voor de enige ontmoeting tussen de twee speelsters, moeten we alweer terug naar 2013. Bertens ging vijf jaar geleden in drie sets onderuit tegen de Amerikaanse: 6-4, 3-6, 2-6. (FOX Sports)

WTA Finals Bertens - Stephens, woensdag om 15.30 uur LIVE op FOX Sports 5