Khabib en McGregor
Khabib en McGregor - © Pro Shots

Khabib en McGregor langer geschorst

25 oktober 2018
Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor blijven voorlopig nog geschorst, zo meldt de Nevada State Athletic Commission (NSAC).

De NSAC heeft meer tijd nodig voor het onderzoek naar de ongeregeldheden rondom het gevecht tijdens UFC 229 in Las Vegas.

Direct na afloop van het gevecht, Khabib won na een wurggreep in de vierde ronde, ontstond er een woordenwisseling tussen Khabib en een teamgenoot van McGregor. Niet veel later sprong de Rus over de kooi en brak er een gevecht dat ook in de kooi verder ging. De kooi stroomde vol met mensen en de verslagen McGregor kreeg enkele stevige klappen.

Nurmagomedov en McGregor moeten zich in december tijdens een hoorzitting verantwoorden. Daarna worden de straffen bekend gemaakt. In afwachting van het onderzoek heeft Khabib de helft van zijn prijzengeld toegekend gekregen door de UFC. McGregor kreeg wel al het hele bedrag van 3 miljoen dollar uitgekeerd.

UFC-baas Dana White sprak zich meteen over het vooral uit. "Er zullen zeker nog maatregelen volgen voor enkele betrokkenen. Maatregelen waar ze zelf nog niet aan gedacht hebben." (FOX Sports)