Samenvatting FC Groningen - PSV

Late treffer Dumfries voorkomt puntenverlies PSV in Groningen

27 oktober 2018
PSV heeft ook zijn tiende duel in de Eredivisie omgezet in winst. De koploper van Nederland blijft zonder puntenverlies na een late goal van rechtsback Denzel Dumfries: 1-2.

Een matig PSV kwam vijf minuten voor rust op een 1-0 achterstand na een strafschop van Samir Memišević. Heel lang konden de Groningers niet genieten van een voorsprong, want in de blessuretijd van de eerste helft bracht Donyell Malen de Eindhovenaren alweer op gelijke hoogte.

Na rust kregen beide teams enkele grote kansen. Deze waren voor Groningen niet besteed aan onder meer Mateo Cassierra, bij PSV misten Luuk de Jong en Hirving Lozano de kansen op de winnende.

Vijf minuten voor tijd was het vleugelverdediger Denzel Dumfries die opstoomde aan de rechterkant en koel afrondde, door de benen van Groningen-doelman Sergio Padt. 

Na het gelijkspel van NAC Breda tegen ADO Den Haag blijft Groningen onderaan staan in de Eredivisie. PSV komt met de nieuwe driepunter op 30 punten. De koploper heeft nu acht punten meer dan Ajax en tien punten meer dan Feyenoord. De Klassieker tussen de twee clubs staat morgen in Amsterdam op het programma. (FOX Sports)